Hervannan Kuuhvitar


SV-III   (8,4 + 10 + 5 = 23,4p)

Nimi Hervannan Kuuhvitar, "Kuuhvi" Rekisterinumero VH16-018-2305
Syntymäaika 04.10.2016 Painotus yleispainotus
Rotu ja sukupuoli suomenpienhevonen, tamma Koulutustaso
Säkäkorkeus 141 cm Kasvattaja Hervannan Oriasema
Väri rautias Omistaja VRL-05805
Kuuhvi on herttainen ja rauhallisen luonteen omaava tamma, jonka kanssa pärjää kuka vain. Olemuksensa puolesta se viihtyy parhaiten seurassa, joten pitkät hoitotuokiot ovat sen mieleen. Kuuhvi nauttii saamastaan huomiosta ja rapsutukset saavat sen alahuulen lörpähtämään. Harjaamisen kuin varustamisen voi hoitaa myös karsinassa, sillä tamma seisoo siivosti paikoillaan niin kauan kuin on tarvetta. Se seuraa tarkkaavaisesti hoitajansa touhuja, mutta ei puutu siihen millään tavalla. Harjat kuin muutkin irtotavarat saavat olla Kuuhvin puolesta rauhassa, vaikka saattaahan se niitä välillä haistella. Varustamisen kanssa hoitajan ei tarvitse ottaa paineita, sillä suitsiminen ja satulointikin sujuu mutkattomasti.

Selkään noustessa Kuuhvi on laiskanpulskea, joten sitä joutuu patistamaan työntekoon. Se liikkuu tahmeasti eteen, joten pienet herätysliikkeet eivät ole pahitteeksi. Useiden volttien ja pysähdysten myös tamma virkoaa ja pääsee työskentelyn makuun, jolloin se liikkuu huomattavasti reippaammin eteen. Kuuhvista alkaa löytymään virtaa, jolloin se kulkee hyvässä tempossa ja kuuntelee ratsastajansa antamia apuja. Sileällä tamman kanssa joutuu tekemään muutamia pidätteitä vauhdin tasaamiseksi tai liikesarjat mennään vähän sinne päin. Hyvin ratsastettuna Kuuhvi on nöyrä ja miellyttämisen haluinen ratsu, joka tekee mitä pyydetään. Monipuolist treenit pitävät tamman mielenkiintoa yllä, jolloin sen työskentely on erinomaista.

Esteiden parissa Kuuhvi on tavallista energisempi, jolloin ratsastaja joutuu tekemään enemmän töitä. Ratsastaja joutuukin tekemään useita pidätteitä pitääkseen vauhdin hallittuna, liian kovassa tahdissa eteneminen voi koitua kohtaloksi. Perusteellisen alkulämpimän kautta Kuuhvi alkaa kuntelemaan annettuja apuja, jolloin sen eteenpäin vieminenkin on helpompaa. Hyppytekniikka ei ole paras mahdollinen, mutta hyvien lähestymisten ja ajoitusten kautta tamma hyppää hyvällä ilmavaralla. Maastoesteillä Kuuhvi on perinyt isänsä varmajalkaisuuden, mutta ratsastettavuus on samaa tasoa mitä tavallisellakin esteradalla.
© kasvattaja
isä Töppöne   KTK-II ii. Kepponen iii. Kepsunkei
iie. Ajattara
ie. Tulikki iei. Ketonen
iee. Sajasalon Tuuva
emä J.V. Louhetar ei. Drabackan Ahti eii. Finas Oliver
eie. Karliina
ee. Taikaruno eei. Alvan Neptunus
eee. MarunaJälkeläiset


Ominaisuuspisteet ja kilpailutasot
Kouluratsastus 78.21 tasolla 0 / 10 Hyppykapasiteetti ja rohkeus 37.58
Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 55.67
Tahti ja irtonaisuus 22.54
Tarkkuus ja ketteryys 0.00
Esteratsastus 93.25 tasolla 0 / 10
Kenttäratsastus 37.58 tasolla 0 / 10
Valjakkoajo 55.67 tasolla 0 / 10

Näytä kilpailukalenteri (vanhat sijoitukset)
14.11.2016 Kuuhvi saapuu Skyriaan, kirjoittanut omistaja
Skyrian ensimmäinen suomenhevonen, tamma Hervannan Kuuhvitar saapui tänään Skyrian pilvilinnatiluksille. Matka Suomesta taivaisiin sujui ilman moitteita. Kuuhvi tarhattiin heti omaan tarhaansa, mutta kuitenkin Taran ja Nugetin tarhan viereen niin että tammat pääsisivät hieman tutustumaan toisiinsa. Kuuhvi oli hieman hämillään koko tilanteesta, mikä oli ymmärrettävää. Tammat tulivat kuitenkin oikein leppoisasti toimeen keskenään ja tulevaisuudessa Kuuhvi pääsee Taran ja Nugetin kanssa tarhailemaan. Mikään ei herättänyt Kuuhvissa erikoisempia pelon tunteita, vaikka ensimmäinen päivä menikin hieman uusia paikkoja hämmästellessä.

Heti huomenna aiomme hieman ratsuttaa tammaa ja laatia sille treenikalenteri yhdessä valmentajan kanssa. Entisessä kodissaan Kuuhvi kisasi jopa neljää eri lajia, mutta aiomme rajata sen enintään kahteen lajiin. Tamma tuntuu olevan hieman moniosaaja, joten kenttäratsastus olisi varsin varteenotettava vaihtoehto pääpainotuksena.

virtuaalihevonen